Nederlandse waterpolo dames geven clinic aan kids

Een sportief spektakel op dinsdag 30 april in zwembad De Schilp op de Schaapweg. Van 10.00 tot 12.00 uur krijgen de BSO kinderen (8+ en met 2 diploma’s) van kinderopvangorganisatie Tridos een echte waterpoloclinic van het succesvolle Nederlandse dames waterpoloteam.  En dat terwijl zij zelf trainen om zich klaar te maken voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Samenwerking
De SWKGroep waar Triodus kinderopvang onderdeel van is, is de afgelopen jaren sponsor van de waterpolodames. Dankzij deze waardevolle bijdrage kon het team onder meer extra investeren in trainingsstages en materialen. Ze kiezen bewust voor waterpolo waarbij respect en samenwerking belangrijke aspecten zijn. Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Waterpolo is echte topsport waarvoor je niet alleen goed moet kunnen zwemmen, maar ook weerbaar moet zijn.

Investeren in kracht
In duels met de tegenstanders in het water moet je je mannetje/vrouwtje staan. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaarheid is een fase die daarbij hoort. Je leert je staande te houden. Ook wanneer je obstakels en hindernissen tegenkomt.”