Natuurtuin Wilhelminapark houdt open weekend

In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april zijn er in de opgeschoonde Natuurtuin van het Rijswijkse Wilhelminapark tal van activiteiten, die voor iedereen toegankelijk zijn.

ZATERDAG
Op zaterdag 21 april kan je van 10.00 uur tot 15.30 uur komen kijken en meedoen met de buitenschilder- activiteiten van Amateurspalet, een groep amateurschilders. In de avond is er vanaf 20.30 uur de nachtvlinderinventarisatie. Het is heel leuk om de tuin in de avond te bezoeken en te ontdekken en beleven welke vlindersoorten in schemer en donker actief zijn. Ook is het interessant om te zien hoe zo’n inventarisatie in zijn werk gaat. De voorbereiding begint al vanaf 20.00 uur.

ZONDAG
Op zondag 22 april is het landelijke zaaidag. Vanaf 12.00 uur kan je bij de blokhut terecht voor informatie over de natuurtuin en de bijenstand. Er zijn verschillende soorten honing te koop. Je kan ze eerst proeven. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn er diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen waaronder het maken van zaadbommen. Clown Pica Pica komt met zijn grappige acts en ballonenfiguren.

Om 14.00 uur start er een wandeling door de tuin onder leiding van een natuurgids. Mooi om te zien hoe de tuin zich na de forse werkzaamheden van afgelopen winter ontwikkelt. Om 15.00 uur licht Imker Hung Nguyen het reizen met de bijen naar de fruittelers voor de bestuiving in het voorjaar toe. Hij vertelt ook over het imkerproject in Vietnam.

De Blokhut en de bijenstand zijn te vinden in de Natuurtuin van het Wilhelminapark in Rijswijk ( GPS : Hazepad 5, Rijswijk).