Muziekbuurt wil graag eigen honk

De Rijswijkse Muziekbuurt is niet rijkelijk voorzien van goede voorzieningen. Het ontbreekt hen ook aan een eigen ‘clubhuis’. Tot 2013 huisden ze met plezier in de Marimbahal maar toen moesten ze naar de Brede School. “Dat is geen succes, dansles en tai chi, terwijl de kinderen er tussendoor lopen. Wij willen graag naar de Smeltkroes, die nu voor een deel van de dag leeg staat”, vertelt Wil Visser, bestuurslid van bewonersorganisatie Muziekbuurt.

Eenzaamheid groot in de wijk
De Muziekbuurt is met 4000 inwoners een grote wijk in Rijswijk. Het ontbreekt ze aan winkels voor de dagelijkse behoefte en binnenkort dreigt ook buslijn 23, de verbinding met de ’buitenwereld’, te verdwijnen. Eenzaamheid is een groot probleem in de wijk. “In de Marimabahal hadden we een eigen ruimte waar we activiteiten konden organiseren”, legt Wil Visser uit. “Waar de buurtbewoners binnenliepen, koffie kwamen drinken of hun verhaal kwijt konden. Dat willen we graag weer”.

Smeltkroes staat nu veel leeg
De bewonersorganisatie heeft haar oog nu laten vallen op de Smeltkroes aan de rand van het Wilhelminapark. “De Smeltkroes staat grootste deel van de tijd leeg.” De bewonersorganisatie Muziekbuurt wil graag samen optrekken met de gemeente wat betreft de eenzaamheidsbestrijding. De raadsleden staan positief tegenover de wens van het bestuur en heeft het onderwerp op de komende forumagenda gezet.