Muziekbuurt eerste wijk zonder openbaar vervoer

Een publieke tribune vol met bewoners uit de Muziekbuurt keek met ontzetting naar het besluit van de gemeenteraad over de twee haltes van lijn 23 in hun wijk. De raadsleden verworpen het voorstel van Rijswijks Belang raadslid Marc Weterings om met een passende of tijdelijke oplossing te komen. Per 10 december is er nu geen openbaar vervoer meer in de Muziekbuurt. “Ik ben zwaar teleurgesteld”, aldus Weterings.

Burgers dupe van besluit Metropoolregio
“De burgers zijn de dupe geworden van een belachelijk ‘tijdwinst’ van drie minuten van de Metropool regio om twee haltes uit buslijn 23 te halen en hiermee de Muziekbuurt afsluit van openbaar vervoer”, vertelt Weterings. Onderzoek toont aan dat de eenzaamheid toeneemt in een wijk zonder openbaar vervoer.

Ook geen tijdelijke oplossing
De Muziekbuurt heeft 4000 inwoners, niet de kleinste wijk van Rijswijk. Maar wel één met veel ouderen, minder en invalide Rijswijkers. Ook met veel inwoners met een smalle beurs. “Zij zijn afhankelijk van de bus voor een bezoek aan de apotheek, de huisarts, het ziekenhuis, aan de Bogaard voor de boodschappen en aan Kijkduin. Dat is nu in één beslissing van de kaart geveegd”. Weterings is ook teleurgesteld dat, ondanks alle mooie woorden, er ook niet is gezorgd voor een passende of tijdelijke oplossing.

Verslagenheid bij de Muziekbuurt
Veel inwoners die de vergadering van de gemeenteraad meemaakten zijn sprakeloos. “We doen als Muziekbuurt niet meer mee, het is jammer dat er niet een paar raadsleden in onze wijk wonen, dan was het zeker anders afgelopen”.