Museum Rijswijk is weer open met mooie tentoonstellingen

De looproutes zijn klaar, aan alle extra hygiëne maatregelen is gedacht en het online ticketsysteem is klaar. De bezoekers van Museum Rijswijk zijn weer welkom aan de Herenstaat in Rijswijk.

Precious Paradise
Op 17 januari is de tentoonstelling ‘Precious Paradise’ in Museum Rijswijk geopend. De tentoonstelling toont het werk van 10 kunstenaars, waarin de natuur centraal staat. In eerste instantie zou de tentoonstelling in april voor het laatst te zien zijn, maar door de tijdelijke sluiting rondom het coronavirus is de tentoonstelling nu verlengd tot 14 juni. Het werk van onder andere Susanna Bauer, Maartje Kostanje en Nan groot Antink wordt tentoongesteld. De kunstwerken laten vanuit verschillende invalshoeken de cyclus van het leven en de natuur zien.

Papier Biënnale
Ook dit jaar organiseert Museum Rijswijk een papier biënnale. Een biënnale is een kunstmanifestatie die om de twee jaar gevierd wordt. Op het moment dat het thema voor de Papier Biënnale 2020 vastgesteld werd, wist het museum niet dat het begrip THUIS/HOME zo’n enorme lading zou krijgen. Het was al actueel, maar door de internationale lockdown kreeg het een extra lading mee. In totaal werkten 21 kunstenaars mee aan deze kunstwerken van papier. De kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling zijn maatschappelijk betrokken en/of geven inzicht in hun persoonlijke beleving als wereldburger. De Papier Biënnale vindt plaats van 27 juni t/m 15 november.

Rijswijk.tv maakte eerder al een video over Precious Paradise