Mr. Frank Visser neemt alle tijd voor bewoners Muziekbuurt

De buurtorganisatie Muziekbuurt is blij met het advies van Mr. Frank Visser. De jurist sprak van een ‘gecompliceerde’ zaak’ met veel aspecten. Mr. Visser was vanochtend naar de Muziekbuurt gekomen om de bewoners advies te geven. Zoals bekend is de Muziekbuurt haar twee haltes van buslijn 23 kwijt geraakt. “Buslijn 23 is onze levensader”, aldus één van de aanwezigen.

Een goed gehumeurde Mr. Visser
Het is half tien als de auto met de beeltenis van Mr. Visser het parkeerterrein oprijdt van de Molenvoordeflat aan de Clavecimbellaan in de Muziekbuurt. Goed gehumeurd stapt hij uit de auto en wordt direct herkend door bewoners die wel even met Mr. Visser op de foto willen. In de Rotonde wacht een groot gezelschap hem op. Buurtbewoners, maar ook raadsleden van lokale partijen alsmede een oud-raadslid uit Den Haag.

Camera’s registreren alles
Twee camera’s draaien wanneer Mr. Frank Visser binnenkomt. Uitgebreid neemt hij de tijd om iedereen aan het woord te laten. Vol interesse luistert hij en maakt aantekeningen. Dan trekt hij zich terug in een aparte ruimte om alles op een rijtje te zetten. Voor de aanwezigen kans om even koffie te drinken. Inmiddels loopt de planning flink uit, omdat er zoveel verhalen zijn opgenomen.

Mr. Visser neemt alle tijd
In alle rust komt Mr. Visser weer binnen en als iedereen zit verteld hij zijn bevindingen. “Een gecompliceerd verhaal waar ik wel een weekendje mee bezig geweest”, aldus Mr. Visser. Het is niet één advies geworden maar een aantal. Gebaseerd op bestuursrecht, maar ook op civielrecht. Van alle opties vertelt hij nauwkeurig hoe de bewoners het moeten aanpakken. Als hij uiteindelijk na het middaguur vertrekt zijn de aanwezigen positief. Ze gaan zijn adviezen op een rijtje zetten en kijken welke stappen ze gaan nemen.