Motorclub wil zijn doodskist terug

Het Rijswijkse mysterie van de doodskist krijgt een vervolg. De eigenaar van de doodskist die zondagmiddag in de Koopmansstraat werd gevonden en die vanochtend was verdwenen, heeft zich gemeld. Het is Motorclub C.O.B.B. Zij wil de doodskist terug. “Ons clublogo staat erop”, zeggen ze aan Omroep West.

De club kreeg de doodskist jaren geleden en stond sindsdien in hun clubhuis. “Dat pand moest leeggemaakt worden, vanwege een nieuw bestemmingsplan. Onze voormalige voorzitter had de kist in zijn beheer en beloofd hem terug te geven als we een nieuw clubhuis zouden hebben”, laat een woordvoerder van de motorclub weten aan Omroep West. “Nu is de kist op straat gedumpt en door iemand meegenomen. Wij willen onze kist terug”, zegt een woordvoerder van de motorclub.

‘Zoiets doe je niet’
Wanneer leden de motorclub verlaten, is het een ongeschreven regel dat alle spullen die eigendom zijn van de club, bij de club blijven. Dat de doodskist dus waarschijnlijk ‘zomaar’ op straat is gezet, maakt het voor de motorclub extra pijnlijk. ‘Dit is zo onrespectvol. Het is een ongeschreven regel dat alle spullen bij de club moeten blijven. Zoiets doe je niet’, aldus de woordvoerder.

Info: Mediapartner Omroep West