Modelbouw Wapstad Rijswijk gaat sluiten !

Na ruim 40 jaar sluit Wapstad, één van de bekendste modelbouwwinkels van Nederland, op 3 juli voorgoed haar deuren aan de Rijswijkse Minister Talmalaan 83. “De teruglopende economie en de opkomst van internet hebben de marge’s onder druk gezet, waardoor het niet meer mogelijk is om onze hoge lasten –zoals huur en personeel- te blijven betalen”, aldus eigenaresse Cindy Gouweleew.

Haar vader Rob begon Modelbouw Wapstad in de jaren ’50. De winkel was toen gevestigd aan de Wapserveenstraat. Dat verklaart ook de naam van de winkel. In 1987 verhuisden ze de Huis te Landelaan waar ze 25 jaar hun klanten uit heel het land ontvingen. Vijf jaar geleden nam Cindy het roer over na de verhuizing naar de Minister Talmalaan.

Toen veranderde de markt heel snel. Jongens vanaf 8 a 12 jaar hebben in plaats van een bouwpakket liever een mobiele telefoon of een tablet, waar je van alles mee kan. Ook ging de opkomst van internet heel snel. Naast een winkel is een goede webshop van levensbelang. Nu bestellen liefhebbers net zo makkelijk in het buitenland. Deze overgang is Wapstad fataal geworden.

Op 3 juli 2017 sluit Wapstad haar deuren. Cindy: “Wij willen iedereen bedanken voor de jarenlange trouwe klandizie en gaan nu de winkelvoorraad nu met korting van 20% tot 50%verkopen”. Helemaal met lege handen staan de vaste klanten niet, want zusterbedrijf De Houtloods aan de Loosduinsekade 240 heeft ook een assortiment op het gebied van modelspoor, modelauto’s, plastic- en houtmodelbouw, materialen en gereedschappen.