Mobiel vasthouden op fiets vanaf 1 juli verboden

Dat wordt schrikken. Vooral die jonge Rijswijkers die op de fiets appjes versturen. Je mobiel vasthouden tijdens het fietsen wordt verboden. Vanaf 1 juli kost ze dat € 95 als ze worden gesnapt. Deze nieuwe verkeersboete wordt vrijdag besproken in de ministerraad. Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen zei eerder dat je in het verkeer je aandacht erbij moet houden. En je niet met mobieltje bezig moet zijn telefoon. Gemiddeld gebruikt nu de helft van de fietsers de mobiele telefoon tijdens het rijden op fietsen. In de leeftijd van 18 tot 24 jaar is dat zelfs driekwart. Bij 20% van de verkeersongelukken met een fiets is een mobieltje in het spel.

Automobilist tikt 240 euro af
Rijden onder invloed kost nu 100 euro, door rood licht rijden 95 euro en niet reageren op een stopteken van de politie, is 150 euro. Overigens, een automobilist tikt 240 euro af als hij of zij rijdend met een mobieltje in de hand wordt betrapt.

Slachtoffers neemt toe
Bij 20% van de verkeerongelukken met een fiets is een mobieltje in het spel. Dat aantal slachtoffers is de laatste jaren fors toegenomen door de toenemende populariteit van het mobieltje.