Minibieb geopend in stadhuis Rijswijk

Rijswijk heeft sinds donderdag een nieuw KinderzwerfboekStation in de publiekshal van het stadhuis. Kinderen die hun boek uitgelezen hebben kunnen deze inleveren bij de Bieb en daar weer een ander boek meenemen. Zo gaan de boeken zwerven.

Het idee van de gemeente om de minibieb in het stadhuis neer te zetten komt vanuit het idee om ouders en kinderen die staan te wachten te prikkelen om een boek mee te nemen en te gaan lezen.

Niet de eerste minibieb
In Rijswijk zijn al meerdere minibiebs te vinden. Rochelle Heerema maakt zich al jarenlang hard voor deze kasten met boeken: “Het is een kast met kinderboeken en allerlei andere soorten boeken. Daar mag je gratis uit lenen, ruilen of als je boeken over hebt mag je ze er in zetten.”

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op bijvoorbeeld scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en kinderzwerfboekstations. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog veel meer zijn.