Mini banenmarkt 50 plussers direct in maxi-uitvoering

Raadslid Wil van Nunen en wethouder Björn Lugthart openden vanmiddag de eerste Rijswijkse Rijswijkse banenmarkt voor 50 plussers. In een ‘mini’ uitvoering om te bekijken of er behoefte aan is. Echter, voor de opening om half vier, was het al druk en waren alle werkgevers kramen druk bezet. Kortom, het leek meer op een ‘maxi’ uitvoering.

Helft werkzoekende is 50-plus
Bij het WerkgeversServicepunt staan zo’n 1300 werkzoekende Rijswijkers ingeschreven. De helft hiervan is boven de 50 jaar. PvdA-raadslid Wil van Nunen nam het initiatief voor extra aandacht van deze oudere werkzoekende. Verantwoordelijk wethouder Björn Lugthart pakte het op. En zo werden er bijvoorbeeld met 50 werkgevers afspraken gemaakt dat zij zich extra inzetten. Ook deze banenmarkt is zo’n initiatief.

Opvallend veel werkzoekende kwamen naar het Servicepunt aan de Steenplaetsstraat. En er was een groot aanbod banen. Taxibedrijf Noot zoekt 50 chauffeurs voor busjes om kinderen naar school te brengen. Sportschool Basic Fit zoekt gastheren en -dames. In elk geval werden er veel contacten gelegd