Michel Bezuijen: ‘Samen maken we onze digitale stad veilig’

Ramen dicht, deur op slot, maar via internet slaan criminelen alsnog toe. “Reden voor de gemeente Rijswijk om op donderdag 18 april een grote bijeenkomst te organiseren als start van een campagne die een jaar duurt. Hoe maak je veilig gebruik van het internet. Met welke risico’s moet je rekening houden. En welke maatregelen kan je nemen. De gemeente trekt daarbij op met verschillende Rijswijkse organisaties. We richten ons ook specifiek op ouderen, bedrijven en digibeten”, aldus burgemeester Michel Bezuijen. “Samen maken we onze digitale stad veilig”.

Breed gedragen campagne
Tegenwoordig zijn we niet alleen fysiek, maar ook digitaal met elkaar verbonden. Een ontwikkeling die kansen biedt en risico’s met zich meebrengt. “Deze campagne gaat verder dan het verstrekken van algemene informatie, want de gemeente richt zich op specifieke doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, bedrijven en digibeten. De gemeente zoekt hierbij actief de samenwerking op met verschillende Rijswijkse organisaties.  Zo kan er worden ingespeeld op vragen over de digitale wereld die in Rijswijk leven”.

Heb je vragen over deze campagne? Of heb je ideeën over hoe u als bewoner of organisatie bij deze campagne betrokken zou willen zijn? Laat dit dan weten via kcc@rijswijk.nl(link stuurt een e-mail) (telefoonnummer: 14070).