Menno van Enk neemt veel bestuurlijke ervaring mee

Menno van Enk staat op de kieslijst voor het CDA Rijswijk. Hij is 58 jaar, kookt graag  thuis, is dol op geschiedenis en houdt van gregoriaanse muziek. “In Rijswijk woon ik al meer dan 30 jaar. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen”. Na afronding van zijn studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden werkte hij als jurist en leidinggevende op drie verschillende ministeries. “Nu ben ik zo’n 15 jaar interim manager en bestuurder, waarvan de afgelopen tien jaar als zelfstandige. Door mijn werk heb ik in veel organisaties meegemaakt hoe mensen met elkaar samen werken, beslissingen nemen en resultaten bereiken”.

Menno wil op verantwoorde en doordachte manier besturen
In de jaren negentig was Menno in Rijswijk raadslid en wethouder, resp. fractievoorzitter. Ook was hij dagelijks bestuurder van het toenmalige Stadsgewest Haaglanden. “Na 10 jaar vond ik het wel zo gezond om ook weer eens afstand van de Rijswijkse politiek te nemen. Na verloop van tijd vallen ingesleten gewoonten je immers niet meer op en wordt veel zaken iets te vanzelfsprekend”, vertelt hij.

Toen de CDA-afdelingsvoorzitter nu na 18 jaar weer een beroep op hem deed, heeft hij ja gezegd. “Ik ben weer kandidaat, omdat ik kwaliteit van bestuur belangrijk vind. Ervaren bestuurders nemen afscheid uit de fractie. En ik hoop op een kiezersmandaat om Rijswijk weer op een verantwoorde en doordachte manier mee te besturen. Ik ben aanspreekbaar op alle gebieden en bereikbaar op mennovanenk@gmail.com .