Meesterbakker Roodenrijs wint Tasjes Award 2016

“Sinds 1 januari moeten klanten betalen voor een plastic tasje. Dat geld geven we aan de Plastic Soup Foundation, die de plastic soep in onze zeeën en oceanen tegen gaat. Dit jaar hebben we € 5.000 gestort. We zoeken ook naar een alternatief voor de plastic tasjes zoals herbruikbare katoenen zakken”, vertelt Arjan Roodenrijs.

Meer winkeliers gunnen de Plastic Soup Foundation de verplichte heffing op tasjes. Daarom is de ‘Tasjes Award’ in het leven geroepen. “Wij hebben deze prijs in 2016 gekregen omdat we al 5.000 euro hebben gestort sinds januari 2016. We verkopen in de winkels nu nog maar 50% van de hoeveelheid plastic tasjes dan voor de verplichte heffing. Ondertussen denken we na over duurzame alternatieven voor plastic. Zo onderzoeken we momenteel of klanten wellicht over zouden willen stappen van plastic broodzakken op herbruikbare katoenen zakken”.

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation maakte een mooi compliment: “Roodenrijs is niet alleen duurzaam maar ook heel erg gul! Wat een fijn bedrijf en wat een fijne eigenaar. Chapeau”.

U kunt bij Roodenrijs een duurzame ‘Broodschappentas’ of een handig stoffen vouwtasje kopen voor 1 euro. Wilt u toch een plastic tasje, dan kan dat ook voor een klein bedrag. De opbrengsten van de plastic tasjes blijven ze ook in 2017 doneren aan de Plastic Soup Foundation.