Meerderheid voor omvormen van deel Bogaard tot woningen

Veel winkels rond De Terp in Winkelcentrum In de Bogaard staan leeg. Het is niet te verwachten dat hier ooit nog succesvolle bedrijven komen, anders was dat al gebeurd. Het is beter op deze plek betaalbare woningen te bouwen voor jongeren, starters en 55-plussers. Dit besluit werd gesteund door 82% van de inwoners die maandagavond in Herberg Vlietzight waren. Ook het (gelegenheids) college van wethouders was het hiermee eens.

Andere opzet van de avond dan verwacht
Het was even schrikken voor de inwoners die maandagavond naar de bijeenkomst rondom het College Werk Programma kwamen. Op het programma stond het beleid voor de komende vier jaar is. In oktober verschijnt het. Eerder haalde het college tijdens een bijeenkomst in de Broodfabriek ‘bouwstenen’ op. Dat werd gevolgd door een enquête. “Wij hebben nog een aantal dilemma’s, moeilijke onderwerpen, die we voorleggen aan jullie”, aldus de wethouders bij de start.

Eenmalig ‘gelegenheidscollege’ van wethouders aan de slag
En om het helemaal speciaal te maken werd er ook een ‘gelegenheidscollege’ van wethouders gevormd uit aanwezigen (zie foto). Ook zij mochten zich buigen over deze problemen. Eén van deze problemen is Winkelcentrum In de Bogaard. Bij de bouw het meest moderne regionale winkelcentrum van Nederland. Nu in de tijd van internet staan veel panden al lang leeg, Een overgrote meerderheid van de zaal koos – via de mobiele telefoon – voor woningbouw in het achterste deel. Ook het gelegenheidscollege, dat buiten de zaal een mening moest vormen, kwam tot dit besluit.

Prioriteit voor veiligheid van inwoners
Ook mochten de aanwezigen via de telefoon aangeven wat prioriteit heeft voor hen. Wie regelmatig social media volgt, zal het geen verrassing zijn dat ‘veiligheid op straat’ hoog scoort, gevolgd door ‘groen’, ‘handhaving’, ‘wonen’ en ‘armoedebestrijding’.

Geluiden uit de stad
“Samen maak je de stad, dat kan je niet als gemeente alleen. De geluiden uit de stad, daar gaat het om. Zonder dat heb je geen draagvlak”, stelden de wethouders bij de afsluiting. Nieuwsgierig geworden? Er komen nóg twee bijeenkomsten. Op donderdag 6 september in Best Western plus Grand Winston, Generaal Eisenhowerplein 1 (dan komt ook de ondertunneling van de Beatrixlaan aan de orde) en op woensdag 12 september in De Compagnie Geestbrugkade 32. De avonden starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.