Medewerkers en vrijwilligers in het zonnetje gezet

‘Waarom werk je hier? Waarom doe je wat je doet’, vraagt cabaretier Arie Berkhof aan iemand uit het publiek dat bestaat uit vrijwilligers en medewerkers van WZH Sammersbrug. Het gezicht van de vrouw, bloeit open. ’’Om een lach op het gezicht van de bewoners te krijgen als je leuke dingen met ze doet….zoals bloemschikken, met al die mooie kleuren en geuren. Daar worden mensen vrolijk van.’’

Bij WZH Sammersbrug worden de medewerkers en vrijwilligers van het woonzorgcentrum, dat dit jaar officieel 12,5 jaar bestaat, donderdagmiddag in het zonnetje gezet. Dit gebeurt tijdens een feest dat begint met een cabaretvoorstelling van het duo Mensbeeld. De voorstelling gaat over wat er nu écht belangrijk is in de ouderenzorg, allerlei strikte regels en protocollen of het zo liefdevol mogelijk omgaan met bewoners.

De zaal lacht, klapt en zingt enthousiast mee en blaast op fluitjes – als daar om gevraagd wordt – en na afloop wordt het publiek op het zonnige dakterras gefêteerd op een barbecue.

’’Het afgelopen anderhalf jaar hebben we keihard gewerkt met zijn allen om de zorg nog beter te maken,’’ vertelt locatiemanager Herman Koelmans aan zijn mensen, over de reden van het feest.