[VIDEO] Masterplan In de Bogaard goedgekeurd

Dinsdagavond is de meerderheid van de Rijswijkse gemeenteraad akkoord gegaan met het Masterplan van Winkelcentrum In de Bogaard. Dit plan maakt de transformatie naar een levendig gemengd stadscentrum mogelijk.

Veel groen op Bogaardplein
Het gebied zal heringericht worden met veel groen op het Bogaardplein. De Terp zal een gebied worden met nieuwe woningen. Alleen PvdA Rijswijk stemde tegen het voorstel. Wethouder Armand van de Laar liet aan Rijswijk.tv weten trots te zijn op dit resultaat.

Masterplan biedt veel kansen
Wethouder Ruimtelijke en economische ontwikkeling, Duurzaamheid en Stadsbeheer Van de Laar: “Dat het Masterplan nu werkelijk kan worden uitgevoerd is fantastisch. Het plan biedt veel kansen op het gebied van wonen, winkelen, werken en recreëren. Dat vergroot de aantrekkelijkheid van een levendig stadscentrum voor bewoners en bezoekers. Ook door groen en sfeer aan te brengen krijgt het gebied een enorme impuls waardoor het tot een volwaardig stadshart kan uitgroeien.”

Ingrijpende veranderingen in Bogaardgebied
Het huidige winkelcentrum gaat op basis van het Masterplan op vele fronten ingrijpend veranderen. Er komt circa 20.000 m2 bvo minder aan winkeloppervlak. Daarvoor komen circa 2.000 woningen in de plaats. In de Bogaard verandert dan geleidelijk van een winkelcentrum naar een levendig stadscentrum. Met het toevoegen van deze woningen wordt ingespeeld op de grote regionale woningbouwbehoefte. Er wordt gebouwd voor een grote diversiteit aan doelgroepen, van starters tot senioren, waarbij de focus ligt op het middeldure huur- en koopsegment.