Martin van Straaten wint brons tijdens WK Taekwondo

De Rijswijkse ondernemer Martin Beuk van Straaten (30) heeft gisteren in Argentinië een bronzen medaille gewonnen tijdens het WK Taekwondo. Rijswijk.tv sprak vanmiddag met Martin. Hij was net wakker. Het is in Argentinië vijf uur vroeger dan in Nederland.

Zwaarste WK tot nu toe
Het WK in Argentinië is de zwaarste voor Martin tot nu toe: “Argentinië heeft het grootste taekwondoleger van de wereld. Er doen alleen hier al 1 miljoen mensen aan deze sport in deze klasse. Taekwondo is een Koreaanse gevechtskunst en wordt gezien als een zelfverdedigingssport maar eigenlijk is het van oorsprong een vechtsport. Er worden wedstrijden georganiseerd waarin je vecht met respect voor elkaar. Van zelfverdediging tot het leren van discipline en het meegeven van zelfvertrouwen.”, aldus Martin.

Taekwondoscholen in Rijswijk
In Rijswijk zijn bijna 10 taekwondo scholen. Martin is met zijn scholen in basisschool het Kristal en jeugdcentrum Don Bosco aansloten bij de ITF Royal Dutch. Martin vervolgt: “Ik vind het belangrijk om bij een organisatie aangesloten te zijn zodat ik echt kwaliteit leveren. Ook wil ik de jeugd stimuleren om lekker te sporten en niet buiten rond te hangen. We willen het zelfvertrouwen meegeven dat ik zelf ook heb meegekregen als zesjarig jongetje.”

De wedstrijd was spannend
Er waren 35 deelnemers in de poule. “Ik ben als enige Nederlander overgebleven. De rest bestond vooral uit Argentijnen. Het was een spannende wedstrijd van begin tot eind en ik ben erg trots dat ik als derde geëindigd ben.”

Terug naar huis
Martin vliegt vanavond terug naar huis en is na de wedstrijd nu een weekje vrij en gaat volgende week weer aan de slag als pedagogisch medewerker bij een BSO. Hij doet het Taekwando met de scholen er naast. “Het is mijn levensweg. Het heeft mij in alle facetten in het leven geholpen. Zelfvertrouwen en leiding. Als 11 jarige gaf ik al les aan volwassenen.”

Op de foto Martin met zijn coach Otto van Elzelingen die goud heeft gewonnen bij de senioren van 35+ bij het onderdeel patroonlopen.