Marloes Borsboom: ‘Wilhelminapark wordt echt park van de stad’

Deze week is het groot onderhoud van de natuurtuin in het Wilhelminapark gestart. Wethouder Duurzaamheid Marloes Borsboom was maandag aanwezig bij de werkzaamheden. Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om mee te werken. Zij helpen mee met het opruimen van groenresten, bijwerken van achterstallig onderhoud aan het groen en schoonmaken van watergangen. De vrijwilligers zijn ook betrokken bij de nieuwe inrichting en het beheer van de tuin.

Bij de recreatie plas komt een kleine horeca
De natuurtuin krijgt vooral een belangrijke educatieve functie. In de tuin komt een rijke verzameling van inheemse plantsoorten die kenmerkend zijn voor Rijswijk en de wijde omgeving. Ook wordt de bijenstal vernieuwd en er komt een paddenpoel. Leuk voor kinderen om kikkers en padden van nabij te zien. Een ander plan is om de tuin geschikt te maken voor rolstoelgebruikers.  De zwemplas ligt er al glimmend bij met kristalhelder water. De aanvraag voor de bouw van een horecavestiging bij de recreatieplas is bijna afgerond, en nu volgt de natuurtuin.

Trotse wethouder Brosboom
Wethouder Duurzaamheid Marloes Borsboom is trots op de vorderingen in het Wilhelminapark. ”We hebben ambitieuze plannen voor het Wilhelminapark en die zijn nu in volle gang. Heel trots ben ik ook op de grote betrokkenheid van Rijswijkse inwoners, bedrijven en organisaties. Zij zijn van begin tot eind betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden in het park. Zo hebben we straks een echt stadspark waar iedereen trots op is.”