UPDATE: Man levend verbrand in auto op Beatrixlaan

Bij een brand in een auto op de Rijswijkse Prinses Beatrixlaan is maandagavond een man om het leven gekomen die na een explosie niet op tijd de auto kon verlaten. Een afrekening in het criminele circuit wordt niet uitgesloten.

Auto brandde volledig uit
De hulpdiensten werden maandagavond kort voor half 11 gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Omstanders belde direct 112 nadat zij een explosie hoorde en een auto in brand zagen staan. Ook zagen zij nog iemand in de auto zitten. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie bevestigde dat bij de brand een persoon om het leven is gekomen. Deze kon de auto niet op tijd verlaten. De politie heeft een groot ‘Plaats Delict’ gemaakt en onderzoekt de toedracht van het incident.

UPDATE 20 november 06:00:  De Forensische Opsporing (FO), de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben de gehele nacht onderzoek gedaan op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Een speciale politiekraan is vanuit Amsterdam ter plaatse gekomen, op de kraan staat een speciale bak die een voertuig afgesloten kan vervoeren. Het uitgebrande voertuig is hierop geladen en naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) overgebracht. De gemeente Rijswijk en de firma Vreugdenhil zijn momenteel bezig met het reinigen van het wegdek, hierna zal de Prinses Beatrixlaan weer worden vrijgegeven richting Den Haag.