Mag het licht aan in Rijswijk……?

De afgelopen maanden kun je er niet meer om heen: de openbare verlichting in verschillende wijken in Rijswijk werkt ronduit slecht. Het gaat hier steeds om enkele straten of gedeeltes van wijken. De PvdA Rijswijk heeft het Rijswijkse College hierover vragen gesteld. “Het is niet alleen vervelend maar ook onveilig voor de burger”.

“Nog 40 van de 110 onafhankelijke Openbare Verlichtingskasten moeten worden vervangen voor het einde van het tweede kwartaal van 2017. Er worden 2 OV-kasten per week worden afgehandeld. Dat betekent dat het pas klaar is eind augustus in plaats van de beloofde eind juni”, aldus Erik van der Veer van de PvdA Rijswijk. “Wat doet de gemeente daaraan?”

Bij de gemeente zijn veel klachten van inwoners en via buurtpreventieteams binnengekomen over de defecte straatverlichting De Pvda Rijswijk vraagt zich af of de duisternis door niet werkende straatverlichting al merkbare gevolgen gehad voor de veiligheid  zoals meer ongevallen, vandalisme en diefstallen?

“De gemeente moet de problemen op dit moment oplossen? Ook horen we dat op meldingen geen enkele reactie wordt ontvangen. Dat proces van melden moet klantvriendelijker worden voor onze inwoners en men moet ook worden geïnformeerd over de voortgang?”