Maandenlang ‘sluipverkeer’ door Leeuwendaal

Buurtbewoners uit Leeuwendaal maken zich zorgen over de vele auto’s en fietsen die de komende maanden door de smalle straten van de wijk worden gestuurd. Een wijk zonder trottoirs waar kinderen alleen gewend zijn aan bestemmingsverkeer. En dat allemaal omdat de oevers aan de Trekvliet worden vervangen en er daarom op de Nassaukade en de Geestbrugkade een éénrichtingsverkeer is ingesteld. “Ze kunnen beter kiezen voor een omleiding via de Haagweg en de Geestbrugweg,” zegt één van hen.

Zorgen om de veiligheid
“Ik vind dat best een riskante situatie, omdat er ‘s ochtends vroeg enorm veel fietsers met heel verschillende snelheden van de route gebruik maken en dat het best gevaarlijk is als die allemaal tussen en langs auto’s door de nauwe straatjes in Leeuwendaal gaan fietsen in de donkere ochtend- en avondspits”, aldus één van hen.

Werk duurt tot minimaal februari
De werkzaamheden aan de vervanging van de oevers zijn maandag begonnen en duren tot minimaal februari. Tijdens deze maanden wordt de weg versmald tot maar 3,5m breed. Vandaar het éénrichtingsverkeer. Op woensdag 31 oktober organiseert de provincie een inloopavond.

Foto: Maarten Koningsveld