Loopt bouw in RijswijkBuiten vertraging op?

Vanaf de start van RijswijkBuiten loopt de bouw meer dan voorspoedig. Nu de economie aantrekt dreigt een tekort aan personeel. Kopers van de 85 woningen in de Tuinen van Sion kregen woensdag bericht dat de bouw gaat uitlopen. Reden voor Beter voor Rijswijk hierover vragen te stellen aan het college. “Er is medegedeeld dat men niet spreekt over een week, maar over maand(en)”, aldus Ed Braam van BvR.

“Buiten de uitlopende planning zal ook de routing worden aangepast. De reden daarvan is dat bij de huisaansluitingen, het straatwerk en parkeerplaatsen aan de voor- en achterzijde gereed moeten zijn. Moet de aannemer niet voorafgaand aan een project incalculeren hoeveel personeel etc. zij nodig hebben om een project binnen een bepaalde tijd te realiseren?”

Braam wil nu weten of het klopt dat de bouw van de woningen in de Tuinen van Sion vertraging heeft in de planning en of de aannemer een tekort aan personeel heeft.  “Ook vragen we ons af of deze vertraging geldt  bij meer projecten in Rijswijk Buiten die vallen onder aannemer Dura Vermeer”. BvR wil dat het college in gesprek gaat met Dura Vermeer om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de uitloop van de bouw te beperken.