Lissa en Lieze, bruisend ondernemerschap in Oud Rijswijk

Oud Rijswijk heeft er twee jonge en enthousiaste ondernemers bij. Lissa de Man en Lieze Lutz, beide 20 jaar, zijn de trotse nieuwe eigenaren van Bloemenhuis van Vredenburch. Nu hét adres voor bloemen en planten. Maar op korte termijn wordt het ‘Bloem en Huis van Vredenbuch’. Met ook examenstukken van meubelmakers en interieuradviezen. En open tot 19.00 uur voor een mooi boeket. Een lang gekoesterde wens van Lissa en Lieze is uitgekomen. “Vanaf dat we kleuter zijn, willen we graag een eigen bedrijf”, vertellen ze. Lissa de Man deed haar groenopleiding en Lieze Lutz volgde het Hout- en Meubileringcollege.

Ze hebben nog veel plannen om uit te werken 
Lissa ging na haar opleiding aan de slag bij…..je raadt het al, het Bloemenhuis van Vredenburch. Met veel plezier. “Toen de eigenaar ermee wilde stoppen, kreeg ik de mogelijkheid het over te nemen. Een kans die we met beide handen aan hebben gegrepen”, vult Lissa aan. “Woensdag zijn we aan de gang gegaan. Behalve bloemen en planten zijn ook geurkaarsen in mooie potjes heel gewild. We zijn dinsdag tot en met vrijdag open tot 19.00 uur zodat iedereen op weg naar huis een boeket bloemen kan kopen”.

Zoals gezegd gaat er de komende tijd wel wat veranderen. “Het achterste deel van de winkel wordt niet echt gebruikt. We gaan het dak vernieuwen en dan komen er interieurstukken en gaan we ook adviezen geven”, legt Lieze uit. “Leerlingen van het laatste jaar van mijn oude school gaan bij ons hun examenstukken exposeren. Die zijn ook te koop. Zo krijgen klanten de mogelijkheid een uniek met de hand gemaakt interieurstuk te kopen”.

De bekende workshops gaan ook in de toekomst verder. Vanaf volgende week ligt de workshopagenda op de toonbank.