Lik op stuk beleid voor overlastbezorgers in Vrijenban

De gemeente Rijswijk heeft besloten per direct de overlast voor de bewoners van de wijk Vrijenban van parkerende auto’s, zwerfafval,  hangjongeren en blowen op straat aan te pakken. Dagelijks trekken teams van politie, handhavers en beveiligers door de wijk. Woensdagochtend liepen burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Ronald van der Meij ook mee om de situatie zelf te ervaren. In de wijk, op de grens met Delft, is al lange tijd het ROC Mondriaan gevestigd met rond de 3.000 leerlingen. De laatste tijd is, ook in combinatie met de komst van het KFC fastfoodrestaurant, de overlast toegenomen.

Tot de Kerst zullen teams in de wijk surveilleren. “Zij gaan signaleren, aanspreken en rapporteren met als doel de overlast de kop in te drukken”, aldus Burgemeester Bezuijen. “Er wordt op foutparkeerders en hardrijders gelet. Leerlingen van de school die zich vervelend in de wijk ophouden, worden op hun gedrag aangesproken en bij de school afgeleverd. De school heeft laten weten passende acties en maatregelen tegen deze leerlingen te nemen”.

Inmiddels zijn er al extra vuilnisbakken geplaatst en lopen medewerkers van de KFC ook de door de wijk om zwerfvuil weg te halen. Voor de langere termijn heeft de gemeente het Convenant Schoolveiligheid gesloten en is er een plan van aanpak opgesteld, bij dit laatste zijn ook de bewoners betrokken. Gedacht wordt onder meer aan de invoering van vergunningparkeren.