Lichtmasten definitief vervangen op Hoornbrug

Afgelopen nacht is de verlichting aan de Haagweg vernieuwd. De straat is nu voorzien van led verlichting.

Langdurig probleem
Deze nieuwe verlichting heeft meer dan een jaar op zich laten wachten. Voor lange tijd was het pikdonker tijdens de Rijswijkse nachten op de Haagweg. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties onder ander bij de Hoornbrug. Na een motie van D66, Rijswijks Belang en Beter voor Rijswijk liet wethouder Armand van de Laar in juli reeds noodverlichting plaatsen.

Ook noodverlichting werkte niet goed
De noodverlichting die bij de Hoornbrug geplaatst werd deed het ook niet goed. De brandstof was geregeld op en buurtbewoners klaagde over geluidsoverlast van het aggregaat. Uiteindelijk werd voor een oplossing gezorgd. Het werd toen weer licht op de Hoornbrug. De proefverlichting is na een week van testen blijven staan.

Werkzaamheden plannen
In augustus kon er pas gewerkt worden aan reparatie van de lichtmasten, aangezien deze tussen de twee trambanen stonden. Tijdens het onderhoud aan de trambanen en bovenleidingsmasten vannacht kon ook gewerkt worden aan de reparatie van de lichtmasten.

Bijna alles werkt
Twee lichtmasten op de brug konden vandaag niet worden gerepareerd. Deze zullen later worden gemaakt. Door de reparatie van de lichtmasten is het grootste probleem opgelost.