Levendige handel in oude parkeer/kraskaarten

Sinds de introductie van betaald Parkeren, in vrijwel geheel Rijswijk is er een levendige handel ontstaan in kraskaarten die tot eind vorig jaar nog te koop waren voor de bewoners in parkeren voor belanghebbenden gebieden. Het systeem is veranderd. Inwoners kunnen een soort prepaid parkeertegoed aankopen, tot maximaal 400 uur bezoekersparkeren voor 100 euro.

Via een app kunnen Rijswijkers hun bezoek, met kenteken aan- en afmelden. Voor ouderen kan dit problemen opleveren omdat zij niet altijd de beschikking hebben, of er niet mee kunnen omgaan met een smartphone of computer.

Kinderen van deze mensen zoeken via facebook en vraag en aanbod sites naar een oplossing. Voor het lopende jaar kunnen nog de oude kaarten worden gebruikt, vandaan dat naarstig wordt gezocht naar inwoners die er nog een aantal over hebben, omdat zij inmiddels zijn overgestapt op het nieuwe systeem.

Tegen Rijswijk TV, vertelde een dochter van een in Rijswijk wonende bejaarde moeder “als ik nog wat kaarten op de kop kan tikken, is ze misschien voor dit jaar uit de zorgen” en vervolgde “dat zij hoopt dat volgend jaar er wellicht een goede oplossing voor deze ouderen zal zijn”.

Ook diverse Rijswijkse ondernemers klagen steen en been. Voorheen kochten zij clandestien via inwoners kraskaarten zodat zij hun klanten van dienst kunnen zijn. “Nu is dat niet meer mogelijk” verzuchte een Rijswijkse horecaondernemer. Een klein garagebedrijf heeft nog een klein voorraadje kraskaarten, via bevriende omwonenden, op de kop kunnen tikken, maar als deze op zijn weet hij het niet. “Vooral omdat hier in de avonduren flink betaald moet worden en mijn klanten vaak ’s avonds de auto voor de deur parkeren en de sleutels in de bus gooien” klaagde een ondernemer.

De eigenaresse van Yogastudio Rijswijk, Petra Lemans-Bakker zoekt via Facebook ook kraskaarten voor haar cursisten, omdat de Gemeente Rijswijk die niet meer wil verkopen. Ook zij zoekt naar een creatieve oplossingen. Rijswijkers die haar willen helpen kunnen contact opnemen met yogastudiorijswijk@online.nl Ze wil ze graag tegen de kostprijs overnemen zodat zij dit jaar haar cursisten kan behouden en niet op hoge kosten behoeft te jagen.