Leo Fasani van pizzeria Casanova gaat door !!

De altijd zo gezellige Pizzeria Casanova ziet er troosteloos uit. Het restaurant is gesloten. Binnen werkt Leo Fasani met familie en vrienden hard om de inboedel in een container te zetten. “Maandag moet het leeg zijn”, zegt Leo, “na 45 jaar is het voorbij. Dat heeft de rechter beslist”. Maar de familie gaat door. “We hebben in Rijswijk een pand gehuurd en willen 1 april weer open voor onze trouwe klanten”.

Het doek valt
De van oorsprong Italiaanse Leo Fasani, inmiddels al 52 jaar Rijswijker, heeft een stormachtige tijd achter de rug met veel emoties. Slapen doet hij de laatste nachten amper nog. Ook zijn dochters is het niet in de koude kleren gaan zitten. Al die jaren vinden de gasten hun weg naar Pizzeria Casanova. Bezoekers van de schouwburg gingen hier vooraf gezellig eten. Ook acteurs waren kind aan huis zien we in het gastenboek. Zelfs cabaretier Youp van ’t Hek heeft er een tekstje in geschreven. Hij noemt het ’t beste restaurant van Rijswijk. Een slepende zaak houdt de gemoederen al vele jaren bezig. Het slechts 90 m2 kleine kavel van de pizzeria, direct naast de tennisbaan, heeft een groene bestemming. Dus moet het restaurant plaats maken voor groen.

Nieuw pand op Ravesteijnplein
Leo Fasani heeft een nieuw pand gevonden op het Rijswijkse Hendrik Ravesteijnplein 69. Het is nu een lege ruimte dus alles moet nog gebeuren in deze 140 m2 grote ruimte voor het restaurant open kan. De komende weken wordt er keihard gewerkt door de familie en vrienden. Het plaatsen van de oven wordt een fikse klus. Uiteindelijk moet hier op 1 april weer de gezellige Pizzeria Casanova zijn. Als alle trouwe klanten ook weer komen – en misschien Youp van t Hek ook wel, want ook dit is op loopafstand van de schouwburg, dan heeft ’t beste restaurant van Rijswijk’ een goede toekomst.