Leerlingen van basisschool Steenvoorde ontbijten met burgemeester Huri Sahin

Op vrijdagochtend 13 oktober schoven de leerlingen van groep 8 van basisschool Steenvoorde aan bij het ontbijt met burgemeester Huri Sahin in het stadhuis.

Burgemeestersontbijt
Het burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Daar doen zo’n 240 gemeenten deze week aan mee. Het is al jaren een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Daarom is het belang van dit moment zo groot, want een schooldag met een slechte start heeft invloed op de schoolprestaties. Burgemeester Huri Sahin schoof bij alle tafels aan om met alle 34 leerlingen te kunnen praten over het belang van goed ontbijten. Hier deelde ze zelf al wat persoonlijke details.  Ze vertelde bijvoorbeeld wat ze zelf graag ontbijt en hoe ontbijten voor haar was als kind.

Een gezonde en goede start van de dag
Het ontbijt van de leerlingen voldeed aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo werd er volop genoten van volkorenbrood en volkorenbolletjes van Bakker Bosman uit de Herenstraat in Oud-Rijswijk met gezond beleg erop. Ook konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. En na afloop van het ontbijt wilden de leerlingen allemaal een handtekening van de burgemeester.