Leerlingen Stanislascollege delen kerstpakketten uit tegen eenzaamheid

Leerlingen van het Stanislas College in Rijswijk zijn, in samenwerking met Stichting Marjorie, een kerstactie tegen eenzaamheid begonnen. De maand december is vaak een moeilijke maand voor mensen die alleen zijn of het financieel niet breed hebben, en daar wilden de leerlingen van het Stanislas iets mee doen.

Inzamelen voor een kerstpakket
Middels een flyer die is uitgedeeld worden inwoners van Rijswijk gevraagd spullen zoals speelgoed en kerstartikelen te verzamelen. Daarmee worden dan door de leerlingen leuke kerstpakketten samengesteld, die vervolgens door Stichting Marjorie worden verspreidt.

Steun vanuit de Rijswijkse politiek
Deze week bezochten wethouders Johanna Besteman van Welzijn & Onderwijs en Larissa Bentvelzen van Jeugd & Sociaal Domein de leerlingen om mee te helpen met het inpakken van de kerstpakketten. Dit gebeurde in het leerwerkcentrum Sfinx van de school waar leerlingen kunnen leren vanuit een echte werksituatie. In dit leerwerkcentrum zit ook een winkel waar buurtbewoners terecht kunnen voor een kopje koffie of bijvoorbeeld een fiets kunnen aanschaffen in de fietswerkplaats van Stichting Kei.