Leerlingen Godfried Bomansschool dansen Happy Fit Week in

Vrolijke muziek, coole danspassen en enthousiaste kinderen. Niet elke schoolweek begint met zo´n muzikale en beweeglijke opening. Maar op de ochtend van maandag 7 januari dansen ruim driehonderd kinderen de Rijswijkse Happy Fit Week in. Een week vol beweging.

Ruim 300 kids dansen
Al voor de schoolbel gaat, verzamelen tientallen leerlingen en ouders op het schoolplein van de Godfried Bomansschool. Het is een beetje grijs deze ochtend en de wolken lijken zich niet te willen bewegen. Maar dat deert niet. Wanneer de muziek om 08.30 door de speakers klinkt, staan er honderden kinderen klaar om wél in beweging te komen. De leerlingen van de Godfried Bomansschool doen de Happy Fit Week openingsdans. Samen met beweegcoach Esli Westmaas van Haaglanden Beweegt gaat de gezonde week dansend van start.

Volop gezonde workshops
De Happy Fit Week op de Godfried Bomansschool zit vol met gezonde workshops, activiteiten en lessen voor alle groepen. Er komt bijvoorbeeld een diëtiste langs, er worden gezonde traktaties gemaakt en er wordt een workshop gegeven over hoe je lekker in je vel kunt zitten. Ook gaan alle groepen van de basisschool aan de slag met actieve beweeglessen. Natuurlijk krijgt iedere leerling aan het eind van de week een Happy Fit certificaat. Donderdag komt Wethouder B. Lugthart aan enkele klassen de certificaten persoonlijk uitdelen!

Stralende gezichten
“Kijk nou eens naar die stralende gezichten en prachtige danspassen, daar word je nou happy en fit van!”, zegt Kenneth Wagemakers van Happy Fit. Ook Kenneth zet zich in voor een gezonde leefstijl van Rijswijkse jeugd van 4 tot 12 jaar. Al in 2015 is de gemeente Rijswijk met verschillende lokale partners aan de slag gegaan met dit project. Met Happy Fit zet de gemeente in op thema´s als gezonde leefstijl, overgewicht, eenzaamheid en sociale weerbaarheid. Samen met partners als Florence, JGZ, Welzijn Rijswijk, Schoolformaat en Haaglanden Beweegt wordt de bewustwording over een gezonde leefstijl vergroot. Bij de jeugd, maar ook bij ouders en docenten. Wilt u meer informatie over Happy Fit? Neem dan contact op met Jaleesa Lubis – j.lubis@haaglandenbeweegt.nl