Ledententoonstelling van kunstvereniging het Amateurspalet geopend

In De Compagnie aan de Geestbrugkade werd op zaterdag 20 mei de jaarlijkse ledententoonstelling van het Amateurspalet geopend. Tot 3 juni is de expositie te bezoeken.

Ledententoonstelling
Kunstvereniging het Amateurspalet is één van de oudste en grootste verenigingen voor beeldende kunst in de vrije tijd. Ieder jaar krijgen leden de mogelijkheid om werk tentoon te stellen in een gezamenlijk expositie.

Opening
Wethouder Mark Wit (kunst & cultuur) was aanwezig om de tentoonstelling te openen. Ook gaf hij een dankwoord aan Annemiek Verbrugh en Frans van Asten. Beiden hebben recentelijk na ruim een decennium hun functies als voorzitter en penningmeester neergelegd. Zij zijn opgevolgd door Femke van Deursen (voorzitter) en Jean Beijleveld (penningmeester).

Ook de nieuwe voorzitter sprak lovende woorden voor de lange inzet van Annemiek en Frans. Zij ontvingen beiden een presentje, kregen een evenement en subsidie naar zich vernoemd én ontvingen vanuit de voorzitter een onderscheiding: het gouden palet.

Tentoonstelling
Na alle openings- en dankwoorden kon al het werk rustig bekeken worden. De werken zijn uiteenlopend van keramiek, tekeningen en schilderijen, en in verschillende stijlen.

Zelf benieuwd naar de werken? De ledententoonstelling is te bezoeken tot en met 3 juni in De Compagnie aan de Geestbrugkade 32. Kijk voor meer informatie op amateurspalet.nl.

SEB_2837-2 SEB_2821 SEB_2826 SEB_2878
<
>