Lange achtervolging door woonwijken Rijswijk eindigt in crash met politieauto in Den Haag

Een lange achtervolging door onder andere Rijswijk en Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag geëindigd in een crash.

Auto viel op door rijgedrag
Op de rijksweg A4 bij Den Hoorn zagen politieagenten een Audi rijden. Deze viel op bij de agenten waarna besloten werd om de bestuurder een stopteken te geven. De bestuurder van de Audi negeerde dit stopteken en ging er op hoge snelheid vandoor.

Levensgevaarlijke situatie
De achtervolging werd ingezet door de politie waarna de bestuurder met hoge snelheden door de straten van Rijswijk reed om vervolgens zijn weg richting Den Haag Molenwijk te vervolgen, Op het moment van de achtervolging waren er nog meerdere buurtbewoners op straat. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie.

Auto in brand
Op de Wenckebachstraat met de Rijswijkseweg in Den Haag kwam de achtervolging met een flinke klap tot een einde. De bestuurder knalde met flinke snelheid op een politieauto en vloog in brand.

Aangehouden
De bestuurder kon door de politie worden aangehouden. Hij is aangehouden wegens het opzettelijk zodanig in het verkeer te gedragen waardoor de verkeersregels in ernstige mate worden geschonden,