Langdurig werklozen aan de slag met diploma en baan

Ze hebben er stuk voor stuk enorm veel zin in. Na een lange periode zonder werk kunnen ze nu met hun diploma op zak aan de slag. De eerste deelnemers aan het project KANS zijn klaar met hun opleiding. Op 14 september ontvingen ze hun diploma uit handen van wethouder Björn Lugthart (Sociale Zaken).

KANS! is een project waarbij mensen die langere tijd geen werk hebben een vakopleiding én uitzicht op een baan krijgen. De gemeenten Rijswijk en Den Haag realiseren dit project in samenwerking met KANS, een bedrijf voor customer service en de Philipse Business School. Onlangs zijn er bijna 40 medewerkers, die afhankelijk waren van een uitkering, begonnen met een verkorte vakopleiding tot Klantcontact medewerker. Zij hebben nu hun opleiding afgerond en de meeste geslaagden starten in oktober in hun nieuwe baan.

Ook Wethouder Björn Lugthart (Sociale Zaken) is trots.“We hebben mensen op weg kunnen helpen bij het vinden van een baan. Ik geloof in de aanpak van Kans. Zij laten zien dat het leren van een vak leidt tot een baan. En dat sluit precies aan bij de ambitie van de gemeente: we willen mensen kansen bieden om uiteindelijk zelf in staat te zijn werk te vinden. Hierbij zoeken we aansluiting bij werkgevers en staan we open voor initiatieven van bedrijven. Een bedrijf als Kans is een mooi voorbeeld van een werkgever die zelf zijn verantwoordelijkheid neemt. En dat het werkt, blijkt. De eerste deelnemers hebben met succes hun opleiding afgerond. En we hebben veel positieve reacties gekregen van mensen die ook graag mee willen doen. We gaan daarom zeker verder met KANS!”

De gemeente Rijswijk gaat wegens het succes verder met KANS! In oktober start een nieuwe groep Rijswijkers aan de opleiding. Ook verschillende andere gemeenten en ondernemingen hebben inmiddels interesse getoond.