Laatste training voor Nacht van de Vluchteling

In alle vroegte liepen de Rijswijkse Romke Jan de Vries en Marieke Alberts van GroenLinks Rijswijk zondagochtend de laatste training voor de Nacht van de Vluchteling die in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni wordt gelopen. ‘In het holst van de nacht willen wij met zoveel mogelijk Rijswijkers een 40 kilometer lange sponsorloop lopen van Rotterdam naar Den Haag,’ aldus de wandelaars.

Waarom de Nacht van de Vluchteling?
Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. ‘Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Door ’s nachts 40 kilometer te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd.’

Trainen voor de Nacht van de Vluchteling?
In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Daarom organiseerde GroenLinks enkele prachtige wandelingen ter voorbereiding op de Nacht. De wandelingen waren allemaal in of in de buurt van Rijswijk.