Laatste knotactie van dit seizoen

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging houdt op zaterdag 11 maart de laatste knotactie van dit seizoen. Op deze ochtend gaan vrijwilligers aan de slag in de wilgenbosjes ten zuiden van Delft. Het gaat om een zogenaamd geriefhoutbosje, zoals ze vroeger werden genoemd. Vanoudsher zijn vele bosjes met wilgen en essen in het landschap van Midden-Delfland te vinden. Deze werden vooral gebruikt om hout te oogsten om de kachel mee te stoken. De bosjes herbergen nu belangrijke natuurwaarden.

Wie op deze ochtend lekker aan de slag wil in de natuur kan zich om 10 uur ’s morgens melden op de hoek van Abtswoude en het Vietnampad in Delft. Jongeren tussen 12 en 16 jaar mogen meedoen onder begeleiding. Er wordt geknot tot ca. 12.30 uur. De KNNV voor gereedschap en koffie; een mok moeten de deelnemers zelf meebrengen. Het is raadzaam stevige schoenen te dragen en nauwsluitende kleding. Als het regent, dan gaat de knotochtend niet door. Meer informatie via tel. 015 – 262 27 79 of per e-mail op dit adres.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).