Laatste kans; stem nu nog op je favoriete vrijwilliger

Het stemmen voor de jaarlijkse Rijswijkse Vrijwilligersprijs kan nog tot en met maandag 12 november. Dat kan online op in www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs of met het stemformulier in de stembus in de hal van het stadhuis, de bibliotheek, wijkcentrum Het Oude Raadhuis en wijkcentrum Stervoorde. Op 10 december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Vrijwilligers maken Rijswijk leuker
Vele vrijwilligers zetten zich dagelijks belangeloos in voor Rijswijk en maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Ze verdienen het daarom om in het zonnetje gezet te worden. Dat gebeurt op 10 december tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest. De gemeente reikt dan de Vrijwilligersprijzen 2018 uit.  In vier categorieën maken in totaal 15 genomineerden hier kans op. Zij zijn door een jury gekozen in totaal 45 voorgedragen vrijwilligers(groepen).

Kijk naar de filmpjes
Voordat inwoners hun stem uitbrengen, kunnen ze vanaf genoemde datum op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs de filmpjes bekijken van de genomineerde vrijwilligers. Daarin vertellen de kandidaten onder andere welk vrijwilligerswerk ze doen en wat hun drijfveer is.

Ogen en oren in de wijken
Volgens wethouder Welzijn Björn Lugthart verdienen eigenlijk alle vrijwilligers een prijs. “We kunnen niet zonder al die mensen die zich inzetten voor een ander en voor de samenleving. Daarnaast zijn zij veelal de ogen en oren in de wijken. Zij weten wat er speelt, helpen mensen op weg en wijzen ze zo nodig op de voorzieningen die er zijn. Toch willen we ieder jaar een aantal vrijwilligers extra onder de aandacht brengen. Zo kunnen we de verscheidenheid van het vrijwilligerswerk laten zien en hopelijk anderen inspireren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen.”