Kruispunt Haagweg-Acacialaan komend weekend afgesloten

Het kruispunt van de Haagweg met de Acacialaan is vanaf vrijdag 24 maart 20.00 uur tot zaterdagavond 25 maart 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van werkzaamheden aan dit kruispunt.

Op dit moment laat de gemeente de Acacialaan tussen de Eiklaan en de Haagweg versmallen tot één rijstrook. Deze versmalling houdt verband met de komst van de nieuwe tram, die binnenkort op lijn 15 gaat rijden. De nieuwe trams zijn breder dan de trams die nu in gebruik zijn. Daardoor bestaat de kans dat een vrachtwagen die vanuit de Acacialaan de Haagweg oprijdt tegen een tram botst. De gemeente laat daarom de Acacialaan aanpassen.

oor verkeer naar de A4 is een omleiding ingesteld: die loopt via de Lindelaan, Hendrik Ravesteijnplein, Burgemeester Elsenlaan, Veraartlaan en de Diepenhorstlaan. Naar verwachting gaat het kruispunt op zaterdagavond rond 20.00 uur weer open voor verkeer. De werkzaamheden kunnen echter door onvoorziene omstandigheden uitlopen.

De werkzaamheden moeten op 26 maart klaar zijn. De dag erop begint de gemeente Den Haag aan grootschalige werkzaamheden op de Raamweg en de Koningskade. Rijswijk heeft de afspraak gemaakt met Den Haag dat er dan geen werkzaamheden plaatsvinden op de andere toegangswegen van en naar Den Haag.