Kruispunt Diepenhorstlaan moet vóór 2020 veilig worden

Er wordt door velen al gesproken over ‘dat gevaarlijke kruispunt met de ongelukken’ als ze praten over het kruispunt aan de Diepenhorstlaan met de Verrijn Stuartlaan in de Plaspoelpolder waar veel ongelukken gebeuren.

Rotonde moet sneller aangelegd worden, wethouder vraagt politie adviseur om advies
De politieke partij Rijswijks Belang stelde eerder al voor om een rotonde aan te leggen en kreeg de toezegging van het college dat er uiterlijk begin 2020 gestart gaat worden met de werkzaamheden. Wethouder Bjorn Lugthart heeft vanwege het groot aantal ongevallen een politie adviseur om advies gevraagd. Lugthart: ‘Ik heb op het Stadhuis gevraagd of het mogelijk is om op korte termijn maatregelen te nemen en ik ga ook kijken of het mogelijk is om de aanleg van de rotonde naar voren te halen.’ De verwachting is volgens Lugthart dat snelheid en roekeloos rijden de oorzaak zou kunnen zijn.

Geen voorrang verlenen
De lange rechte wegvakken op de Verrijn Stuartlaan leiden tot hoge snelheden van het autoverkeer en het is gebleken dat het onduidelijk is voor weggebruikers wie er voorrang heeft. Marc Weterings van Rijswijks Belang geeft aan dat matrixborden een eventuele tijdelijke oplossing zouden kunnen zijn. ‘Hiermee kunnen weggebruikers geattendeerd worden op de voorrangssituatie.’, aldus Weterings.