Kronenburchschool heeft nu ook een verkeersveilige zone

Steeds meer scholen in Rijswijk krijgen een verkeersveilige zone. Vrijdag was Basisschool Kronenburgh aan de Broekslootkade aan de beurt.

Snelheid eruit halen
De bedoeling is dat door het plaatsen van de ‘schoolzone’ paal de weggebruikers hun snelheid minderen om zo een veiligere situatie voor kinderen te creëeren in de omgeving rond de school. Hierdoor moeten de leerlingen veiliger naar school kunnen.

Officieel momentje voor de school
Wethouder Björn Lugthart en directeur Ingeborg Wolff verrichtten de openingshandeling. Ook kreeg de school het lespakket verkeerseducatie van ‘Leer in het verkeer’ aangeboden. Verkeersveiligheid is een speerpunt van wethouder Lugthart:

Ieder kind veilig naar school
“We leggen de lat hoog. Met ons Actieplan verkeersveiligheid zetten we in op de weginrichting, we zorgen voor voorlichting en educatie en we intensiveren de handhaving op gedrag in het verkeer. De inrichting van verkeersveilige schoolzones is daar een onderdeel van. Want ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen”, aldus Bjorn Lugthart.

Kronenburghschool schoolzone Kronenburghschool schoolzone Kronenburghschool schoolzone Kronenburghschool schoolzone Kronenburghschool schoolzone Kronenburghschool schoolzone
<
>