Kringloop Nederland neemt initiatief om voedselbank te helpen en zoekt bedrijven die eten willen doneren

Voedselbank Haaglanden heeft door de coronacrisis een probleem gekregen en moest de deuren sluiten. 148 Rijswijkse huishoudens halen wekelijks een pakket op bij de Benedictuskerk. De vrijwilligers hebben op 18 maart met pijn in hun hart besloten dat ze de voedselbank niet langer open kunnen houden.

Kringloop Nederland schiet te hulp
Kringloop Nederland heeft het initiatief genomen om in samenwerking met Voedselbank Haaglanden op zoek te gaan naar bedrijven bedrijven die hun overschot aan groente, fruit en overige levensmiddelen willen doneren aan de voedselbank. Roderick van de Berg: “Op dit moment is onze kringloopwinkel gesloten. Wij hebben helpende handjes genoeg die we kunnen inzetten voor dit initiatief. We hebben de opslag, het logistieke apparaat en kunnen alles coördineren.”

Op zoek naar bedrijven die willen doneren
Kringloop Nederland roept alle bedrijven op die kunnen helpen met overschot aan eten. Vers of houdbaar, alles is welkom om de mensen die afhankelijk zijn van een voedselpakket te helpen. van de Berg: “We hebben dinsdag ook weer honderden kilo’s aan levensmiddelen mogen ophalen bij leveranciers die we benaderd hebben. Dat is echt fantastisch. Maar we hebben nog veel meer nodig om iedereen te helpen. Wij doen dus een beroep op horecabedrijven, het Westland en groothandels die goederen en producten kunnen missen om ons te helpen zodat wij mensen die hulp en voedsel nodig hebben kunnen gaan helpen, zodat wij vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen.”

Wat kan de voedselbank goed gebruiken
Brood, Beleg, Fruit, Groente, Aardappelen, Aardappelpuree, Rijst, Bloem, Pasta, Melk, Sap, Frisdrank, Yoghurt, Koffie/Thee, Eieren, WC-papier, Vlees en Vis. Meer info op de website van Kringloop Nederland.

Kringloop Nederland Pas
Kandidaten die in aanmerking komen voor een pakket ontvangen via een selectie met de voedselbank een persoonlijke pas waarmee een pakket kan worden afgehaald. Deze persoonlijke pas in de vorm van een betaalpas, met op de achterzijde een unieke QR code en streepjescode.