Krijg deskundig advies over groene daken

Op zaterdag 14 oktober tussen 12:00 en 15:00 wordt er bij Groenrijk ’t Haantje een informatiemiddag over groene daken georganiseerd. Groene daken zijn een goede manier hoe jij een steentje kan bijdragen aan een beter milieu.

Op gesprek met een groendakdeskundige
Een groen dak hebben moet veel tijd en moeite in gestopt worden. Ook heb je de juiste voorbereiding nodig want niet elk groen kan op elk dak. Dus je moet je er goed door iemand over laten informeren. Daarom organiseren Groenrijk ’t Haantje, Steenbreek Rijswijk en De Klimaatmaat uit Delft in samenwerking met de gemeente Rijswijk en het Hoogheemraadschap van Delfland de informatiemiddag ‘Groene Daken’. Op de dag zelf staat er een groendakdeskundige klaar om al je vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het aanleggen en de kosten van een groen dak.

Voordeel halen uit een groen dak
Maar waarom moet jij er over nadenken een groen dak aan te leggen? Er zijn behoorlijk wat voordelen aan verbonden. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer isolatie van je huis. Ook als jij een regenton aan het groene dak verbind door middel van een regenpijp kan jij een eigen regenwater systeem maken. Zo bespaar je dus ook nog eens geld op water!

Win-actie en €50 korting
Het is al interssant om langs te komen maar het wordt nog leuker. Je kan namelijk kans maken om een regenton met een groen dakje te winnen. Ook kan je voucher voor €50 korting op een regenton halen. Kom wel snel want op = op. Deze voucher kan je inleveren van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 5 november.

Ook aan de kinderen wordt natuurlijk gedacht. Op woensdagmiddag 11 oktober kunnen kinderen voor €7,50 een vogelhuisje in elkaar knutselen met een groen dakje. Zo worden de kinderen ook op de hoogte gehad over dit belangrijke onderwerp.