Wij. komen/komt er aan

Wat begon als een spontane beweging van betrokken mensen ontketende een golf aan enthousiastelingen. Met als gevolg de officiële oprichting van Wij. Wij, als beweging gestart in februari rondom wethouder Björn Lugthart, is sinds vandaag officieel de vereniging Wij. Maandag passeerde de akte van oprichting de notaris en daarmee kan Wij. als beweging ook meedoen aan de verkiezingen. “Onze club begint steeds meer vorm te krijgen”, zegt Pascal Calabro, vanaf vandaag officieel voorzitter van Wij. Calabro: “Wij groeit zo snel in aantal mensen en in ideeën, dat Wij. niet anders kon dan formaliseren. Vanaf het moment dat Wij de aandacht van de media trok kwamen er veel reacties van Rijswijkers die mee wilden doen, hun steentje wilden bijdragen of adviezen hadden”.

Het nieuwe bestuur gaat nu aan de slag om een selectiecommissie aan te stellen voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Calabro: “Met zo’n grote groep enthousiaste mensen hebben Wij. een grote uitdaging. Er zijn meer geschikte mensen dan dat er zetels in de gemeenteraad zijn, maar dat is meer een luxe probleem”, lacht hij. “Gelukkig zijn Wij. van mening dat de samenleving niet wordt gemaakt in de raadszaal maar in de Rijswijkse wijken en buurten! Veel mensen willen een bijdrage leveren anders dan een stoel in de gemeenteraad!” Wij. gaat uit van directe betrokkenheid”.

Het DNA van Wij. laat zich kenmerken door Empowerment, zelf doen. Inwoners hebben invloed op hun wijken en buurten, meer invloed zelfs dan dat velen denken. In de toekomst wil Wij. dat die invloed veel beter tot zijn recht komt. Belangrijke besluiten worden voorbereid met inwoners. Die inwoners krijgen zelf ook veel meer ruimte voor hun eigen ideeën. De gemeenteraad wordt kaderstellend en de uitvoering komt in de stad. “Uiteindelijk zijn wij, Rijswijk! Iedereen die op die manier in het leven staat dagen we uit om ook mee te doen”.