Knusse pleisterplaats aan de zwemplas van het Wilhelminapark

Enthousiaste reacties vanavond bij de informatiebijeenkomst in het stadhuis. Het Wilhelminapark wordt een echt stadspark. Voor de natuurliefhebbers die houden van rust en wandelen langs de beeldenroute, maar ook voor de recreanten die vertier willen. Zwemmen, hardlopen, vissen, kinderspeelplaatsen, bootje varen en lekker op het terras aan het water zitten terwijl de kinderen op het strandje spelen.

Precies een jaar geleden kwamen de bewoners ook bijeen in het stadhuis. Toen werden suggesties verzameld. In de twaalf maanden is hard gewerkt aan het huidige plan, waarover nu werd gesproken.

Ook een hardloopparcours en een locatie voor evenementen
“Samen maken we het Wilhelminapark. Van, door en met U”, vertelde wethouder Marloes Borsboom. Tot 2024 heeft ze € 400.000 uitgetrokken voor het Wilhelminapark. Voor het eerst is er ook een compleet landschapsplan gemaakt waardoor er veel meer mogelijk is. Met meer inheemse flora, een paddenpoel en zelfs wilde orchideeën. Maar ook een hardloopparcours en een locatie voor evenementen. Als eerste is de natuurtuin weer in orde gebracht. Met bij de blokhut extra aanplant van kattenstaart om de boel op te fleuren.

De aanbesteding voor de horeca ondernemer gaat er binnenkort uit.  De horeca komt vlak bij de parkeerplaats en aan de zwemplas. Met alle ingrediënten voor een ongedwongen sfeer op een prachtige locatie. Een prachtig plekje met een terras en binnen een open haard voor frisse dagen.