Klanten van voedselbank krijgen supermarktbon

Klanten van Voedselbank Haaglanden (Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. Deze maatregel werd 18 maart genomen nadat de Voedselbank maandag de moeilijke beslissing heeft genomen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten.

Gekeken naar langere termijn
Ondertussen wordt er o.a. met de Voedselbank gewerkt aan een structurele oplossing voor de langere termijn. De aanvoer van voedsel is onzeker geworden en niet te garanderen. Bovendien is de Voedselbank niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers. Er zijn 148 Rijswijkse huishoudens die normaliter een pakket van de Voedselbank ontvangen.

Reactie van wethouder Larissa Bentvelzen
“Het zijn moeilijke tijden voor alle vrijwilligers die zich wekelijks vol overtuiging en belangeloos inzetten voor die mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben. Ongeveer 2.000 mensen uit Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk zijn afhankelijk van de Voedselbank. Ook tijdens de Coronacrisis hebben deze mensen recht op ondersteuning, daarom wordt het voedselpakket tijdelijk vervangen door de supermarktbon”, aldus wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen.