Klaas en Henny Visser vieren diamanten huwelijksfeest

Een rit met de ambulance van Amsterdam naar Rijswijk, leidde ertoe dat Klaas en Henny Visser naar Rijswijk kwamen. In de jaren die volgden kregen zij hier hun kinderen. “Een druk maar gezellig gezin met vijf kinderen, het was hier altijd de zoete inval”, vertellen ze aan burgemeester Michel Bezuijen die hen vanmiddag een bezoek bracht ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Goh, leuk om hier te wonen
Klaas was werkzaam als ambulancebroeder in Amsterdam. Op een dag kreeg hij een rit naar Rijswijk. “Toen we hier binnen reden, dacht ik gelijk: Goh, dat is leuk om te wonen. In die jaren had Rijswijk nog maar 15.000 inwoners, bij de Havenstraat hield het op”. Hij solliciteerde bij de Rijswijkse GGD en werd aangenomen door burgemeester Boogaard. Later heeft hij ook als verpleegkundige gewerkt in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Veel kinderen ter wereld gebracht
Henny werkte als kraamverzorgster. De vele kinderen die zij ter wereld bracht zijn niet meer te tellen. Trots is ze op het plakboek met alle geboortekaartjes. “Ons moeder was altijd heel blij als ze een kaartje kreeg. De taart was meestal voor ons”, vullen de kinderen aan. Ook in haar huwelijk was ze nog oproepkracht en ging ze op de fiets naar Delft, soms midden in de nacht. “Toen moest ik een keer de hulp van de politie inroepen om mij naar het goede adres te brengen”, vertelt Henny.

Veel steun van de kinderen
Klaas en Henny wonen nog zelfstandig in het huis waar ze alweer 48 jaar wonen. “We kwamen nieuw in dit huis. De ezels liepen nog achter ons in het weiland. Nu is hier de wijk Steenvoorde”. De boodschappen doet hij nog zelf met de rollator. “En met de hulp van de kinderen erbij kunnen wij ons nog goed redden”.