Kinderen spreken hardrijders aan in RijswijkBuiten

Bezorgde bewoners zijn het zat: er wordt te hard gereden in RijswijkBuiten. Vandaag organiseerden ze daarom een eigen laseractie op de Jasmijn in hun RijswijkBuiten.

Levensgevaarlijk op de woonerven
‘Met name op de woonerven veroorzaken automobilisten levensgevaarlijke situaties voor spelende kinderen’, weten wijkvertegenwoordigers Marina Koorneef en Nina de Vries van Wij. Rijswijk die de buurtbewoners ondersteunden bij het leggen van contacten, organisatie en uitvoering. Ook wijkagent Uzi Ozturk werd betrokken bij de actie.

Actie van de bewoners
Marinka: ‘Ik wil benadrukken dat het een actie van de bewoners zelf is. Wij. Rijswijk ondersteunt hen graag bij initiatieven in de eigen wijk en dit is een prachtig voorbeeld. ‘Buurman’ en raadslid Dennis Cupedo van Beter voor Rijswijk was ook betrokken.’ Met hulp van wijkagent Uzi O. zijn 24 automobilisten streng aangesproken door ‘hulpagenten’ uit de wijk. Daarbij werd aangegeven dat de maximumsnelheid 15 km/uur is en dat iedereen dit vooral aan de buren door moest geven.

Kinderen spelen met lasergun
De kinderen waren in elk geval dolenthousiast. Ze mochten bijvoorbeeld zelf laseren.  Wie echt veel te hard reed kreeg een waarschuwing van de wijkagent. Het bleef bij strenge woorden. Er zijn geen bekeuringen uitgeschreven.