Kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen

“Veel kinderen gaan op de fiets naar school, maar de route naar school is niet veilig. Zeker niet nu het vroeg donder is”, aldus Andy Kooij van de PvdA. “De Schoolzones zijn er bij de meeste scholen nog niet. Op de Lindelaan bij de Prins Mauritsschool stoppen auto’s niet bij overgang”, sprak Ed Braam van Beter voor Rijswijk. ”We worden er moedeloos van. De verkeersveiligheid moet worden aangepakt”, sprak Menno Ezinga van de VVD. De raadsleden willen een actieplan voor de verkeersveiligheid van kinderen.

Gemeente verantwoordelijk als wegenbeheerder
Rijswijk is een verstedelijkt gebied. Dat wil zeggen met veel auto’s en drukke wegen. In de gemeenteraad gisterenavond werd door een groot aantal partijen aangedrongen op een snelle actie om de verkeersveiligheid van met name de kinderen op rode te brengen

Einde maken aan gevaarlijke situaties
De gevaarlijke overgang op de Geestbrugweg met de Penninglaan is nu actueel. Auto’s en fietsen rijden door het rode licht. Ouders durven hun kinderen niet meer alleen maar school te laten gaan. Vorig jaar werd op de Lindelaan een kind op de fiets geschept. Dit jaar bleef het gelukkig bij plaatschade. De omgeving rond de scholen moet beter. De raadsleden willen een actieplan voor de verbetering van de  verkeersveiligheid van kinderen.