Kinderdemonstratie voor gevaarlijke Geestbrugweg

Leerlingen van de Nicolaas Beetsschool vroegen maandag 2 september samen met hun ouders aandacht voor de manier waarop verkeersdeelnemers gebruik maken van de Geestbrugweg.

Demonstratief de weg oversteken
Onder het motto ‘Wij gaan weer naar school’ staken de leerlingen demonstratief de Geestbrugweg over bij de kruising van de Penninglaan. Verkeerswethouder Björn Lugthart, VVD-raadslid Menno Ezinga en de politie hielp de kids bij de oversteek.

Gevaarlijke situaties door negeren van regels
Omdat vooral fietsers zich niet veel aantrekken van de verkeerslichten en er daardoor gevaarlijke situaties ontstaan, durven ouders hun kinderen niet alleen naar school te laten gaan. Wijkbewoonster Asli Turkes en haar zoon Ilian waren dat zo zat dat ze steun van andere wijkbewoners zochten en contact opnamen met de gemeente. Samen met medewerkers van de gemeente onderzoeken ze nu maatregelen om de weg aan te passen.

Ook omgeving Nicolaas Beets wordt schoolzone 
Later dit najaar richt de gemeente rondom de Nicolaas Beetsschool een schoolzone in, die verkeersdeelnemers erop attent maakt dat ze rekening moeten houden met kinderen op straat. Dit is ook bij andere scholen in Rijswijk een succes gebleken.

September is ‘Maand van de verkeersveiligheid’
Omdat in de eerste weken van het nieuwe schooljaar extra veel ongevallen plaatsvinden is september door de gemeente Rijswijk uitgeroepen tot week van de verkeersveiligheid. Wethouder Bjorn Lugthart vraagt dan ook om scholen zonder schoolzone zich te melden bij de gemeente, zodat ook hun omgeving veiliger kan worden. “Want ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen.

Schoolbrengweek
In de week van 16 tot en met 20 september is het schoolbrengweek. ‘Breng je kinderen in die week niet met de auto naar school maar pak de fiets of ga lopen. Het wordt dan minder druk op straat en overzichtelijker voor de kinderen’, aldus de wethouder.