Kids Wethouder Brederodeschool gingen vanmorgen lopend naar school

Deze week wordt aandacht gevraagd om kinderen zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te laten gaan. Kinderen van de Wethouder Brederodeschool liepen woensdagochtend naar school samen met wethouder Bjorn Lugthart.

Bewegen bevordert de leerprestaties
Deze week wordt georganiseerd omdat lopen en fietsen goed is voor je gezondheid. Daarnaast bevordert bewegen je leerprestaties. Daarnaast is het goed voor het milieu en leren kinderen goed om te gaan met het verkeer.

Elke dag veel ongevallen
In Zuid-Holland komen elke dag 15 personen niet op hun bestemming aan door een verkeersongeval. Een groot deel van de verkeersongevallen komt voort uit onveilig gedrag. De organisatie School op Seef wil daarom verkeersveilig gedrag tot norm maken en maken een punt van nul verkeersslachtoffers. Ze dagen iedereen uit om mee te doen.

Er wordt hard gewerkt aan veiligheid voor kinderen
“Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer,” legt wethouder Lugthart uit. “Daarom doen we er vanuit de gemeente alles aan doen om de omgeving rond scholen veiliger te maken. Dat doen we onder meer door het aanleggen van schoolzones rondom basisscholen. Deze leggen we aan in samenwerking met de scholen en ouders. Zij inventariseren onveilige plekken en wij pakken die aan. De school zorgt voor educatie over verkeersveiligheid. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef. En campagnes als deze helpen daar natuurlijk ook bij. Want ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen.”